14 miljoen euro voor bestrijding racisme: "Goede maatregelen"

14 miljoen euro voor bestrijding racisme: "Goede maatregelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 februari 2020 – Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Ahmad Mendes Moreira investeert het kabinet veertien miljoen euro voor de bestrijding van racisme in voetbal. De aanvaller was zaterdagmiddag aanwezig bij presentatie van het aanvalsplan, samengesteld door de KNVB en de regering.

De plannen kennen twintig maatregelen, waaronder betere camera's, zwaardere straffen en een campagne in het prof- en amateurvoetbal. "Het klinkt heel lullig, maar dit moest een keer gebeuren. Het is heel jammer en triest dat mij dit moest overkomen. Maar het is wel de aanleiding geweest voor de KNVB en de overheid om met dit plan te komen", zegt Mendes Moreira in het Algemeen Dagblad. "De maatregelen zien er goed uit, of het werkt, moet nog blijken. Als er tijdens een wedstrijd weer racistische dingen worden geroepen, zullen we hopelijk meteen zien dat er wat aan wordt gedaan. Maar dit is niet een probleem wat je in twee weken kunt oplossen."

Mendes Moreira heeft zelf veel vertrouwen in de meld-app. "Waarmee mensen anoniem melding kunnen doen van racisme en discriminatie op de tribunes. Veel mensen durven nog altijd niet zelf op iemand af te stappen die racistische dingen roept. Zo'n app kan dan wel helpen, denk ik. Maar dan moeten de clubs er wel echt werk van maken", aldus de speler van Excelsior.

Reacties

gerelateerd