Rodríguez blij na basisdebuut: "Ging voor mijn gevoel goed"

Rodríguez blij na basisdebuut: "Ging voor mijn gevoel goed"

10 februari 2020 – Ricardo Rodríguez maakte een uitstekend basisdebuut bij PSV zaterdagavond en kreeg na afloop vanuit alle hoeken complimenten. De hoofdrolspeler blijft bescheiden onder zijn eigen aandeel in de 3-0-zege op Willem II, maar is wel blij dat zijn eerste basisplaats gepaard gaat met een zege. "Voor mijn gevoel ging het goed."

Dat vertelde hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Rodríguez was positief over zijn negentig minuten op het veld en had ook mooie woorden over voor zijn ploeggenoten. "Ik ben hier nu twee weken en heb gezien dat er een aantal jonge spelers in de groep zit. Ze zijn heel getalenteerd en het mooie aan hen is dat ze heel erg kunnen genieten van het moment", aldus de Zwitser, die bovendien voor zichzelf een rol ziet om de talenten van PSV te ontwikkelen.

"Ik zie het als mijn taak om ze ervan te doordringen dat ze snel daarna weer met het volgende moment bezig moeten zijn. Zoiets moet je rustig brengen naar de jongere spelers en ik heb de indruk dat ze bereid zijn om te luisteren", aldus Rodríguez.

Lees ook: Krantenoverzicht PSV: 'Nieuwe pikorde in eindsprint'

gerelateerd