Specialisten stellen vragen bij snelle herstel van Memphis

Specialisten stellen vragen bij snelle herstel van Memphis

10 februari 2020 – Memphis Depay werkt momenteel keihard aan zijn herstel na zijn zware kruisbandblessure. Hij wil het EK van komende zomer halen, toch denken de kenners dat het een moeilijk verhaal wordt. Vooral omdat het herstelproces normaliter negen maanden tot soms wel een jaar duurt. "Wij zeggen dat je tussen negen en twaalf maanden moet nemen om goed terug te komen."Dat vertelt specialistisch arts Cor van der Hart tegenover de Volkskrant. Volgens hem is het in algemene zin pas verstandig om na drie maanden voorzichtig te gaan trainen. "Versnelling, afremmen, van richting veranderen. Daarna zit je al op zes, zeven maanden", vertelt hij. Ook wordt meestal enkele weken gewacht met de operatie, maar bij Memphis werd die meteen gedaan.

"Ik heb dat gehad met hockeyster Noami van As. Die scheurde haar kruisband. Haar doel was het WK hockey in haar geboortestad Den Haag. Het moest kunnen als alles van een leien dakje ging. Ze heeft het gered en is wereldkampioen geworden. Ze revalideerde zes maanden. Na acht maanden was ze wedstrijdfit", noemt Van der Hart een positief voorbeeld. In dit geval is acht maanden echter ook tekort om fit te worden voor het EK.

Lees ookMemphis werkt aan razendsnelle comeback: "Het is gekkenwerk" 

Ook Jeroen van de Camp, oprichter van FC Kruisband en ervaringsdeskundige, heeft twijfels over het snelle herstel van Memphis. "Het is niet verantwoord wat hij aan het doen is, volgens de specialisten. Er zijn voorbeelden van voetballers die ook heel snel herstelden maar het blijft Russische roulette", vertelt hij tegenover Trouw.

En dat is niet ongevaarlijk, zo legt Cees-Rein van den Hoogenband (chirurg, voormalig clubarts van PSV) uit tegenover hetzelfde dagblad. "We weten dat het ingroeien van een nieuwe kruisband zeker vijf tot zes maanden nodig heeft. Als ik dan zie hoeveel power Memphis nu alweer op zijn knie brengt dan zegt mijn zesde zintuig: dit is erg link."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020