Spoorboekje: inhaalwedstrijden Emmen - Twente en Sparta - ADO

11 februari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 11 februari.

Specials

Veranderagenda deel I: gevolgen van de nieuwe competitie-opzet

De KNVB lanceerde eind 2018 de veranderagenda voor de Eredivisie, met daarop een aantal veranderingen die het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau moest tillen. Wat is er allemaal veranderd en is het positief uitgepakt? FCUpdate.nl zoomt in deel I in op de gevolgen van de veranderagenda, te beginnen op het onderwerp: de nieuwe competitie-opzet.

Wedstrijden

FC Emmen - FC Twente (18.30 uur)

Twee dagen later dan gepland treffen FC Emmen en FC Twente elkaar in Drenthe. Voor beide teams opnieuw een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Zowel Emmen als Twente staat boven de streep, maar zag nummer zestien VVV-Venlo zaterdag een puntje sprokkelen in Heerenveen. In de wetenschap dat Sparta en ADO Den Haag elkaar vanavond ook treffen, kan winst voor Emmen en Twente een gouden slag betekenen.

Sparta - ADO Den Haag (20.45 uur)

Het inhaalduel heeft afgelopen weekend nog wat extra prioriteit gekregen, aangezien laagvliegers RKC Waalwijk, PEC Zwolle en VVV-Venlo allemaal punten hebben gepakt in de Eredivisie. Voor ADO Den Haag is het zorg om zo snel mogelijk van plaats zeventien af te komen, terwijl Sparta Rotterdam juist moet voorkomen dat het afdaalt naar de absolute degradatiezone. 

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Emmen – FC Twente, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Sparta Rotterdam – ADO Den Haag, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen