Serie A-hekkensluiter SPAL ontslaat succestrainer Semplici

10 februari 2020, 12:00   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 12:59

Serie A-hekkensluiter SPAL heeft trainer Leonardo Semplici maandag ontslagen. De coach was al sinds 2014 werkzaam bij de Italiaanse club, met wie hij promoveerde naar het op een-na- én hoogste niveau in Italië en zich daar vorig jaar staande hield. Ondanks alle successen moet hij nu vertrekken. Voormalig interim-bondscoach van Italië Luigi Di Biagio werd een paar uur later aangesteld als zijn opvolger.

Dat heeft de club bekend gemaakt. Semplici deed het sinds zijn komst geweldig met SPAL, door tweemaal te promoveren en vorig seizoen op de dertiende plaats zich simpel te handhaven in de Serie A. Dit jaar gaat het een stuk zwaarder en na de jaarwisseling werd er viermaal verloren (AC Milan, Bologna, SS Lazio en Sassuolo), alleen van Atalanta Bergamo werd gewonnen. Met concurrenten Lecce en Parma als twee van de drie komende tegenstanders, hoopt de club ongetwijfeld op een schokeffect en zo de laatste plaats te verlaten. 

SPAL hoopte in de winterstop naar verluidt op de komst van Cyriel Dessers, maar hij mocht ondanks interesse niet vertrekken van Heracles Almelo. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen