ErediVisie: Stabiel Dessers, PSV-fans, LEK < PEC en VVV-Venlo

10 februari 2020, 11:30   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 11:37

Door de storm Ciara was het een korte Eredivisie-ronde dit weekend, toch gebeurde er gelukkig genoeg om over na te praten. Zo won PSV eindelijk weer eens, mede dankzij de fans, hield PEC Zwolle wederom de nul en maakte de stabiele Cyriel Dessers opnieuw twee doelpunten. Zoals elke week waaien we ondanks de afgelastingen door het afgelopen speelweekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Stabiel Dessers

Met een puntgave strafschop en heerlijk ingeschoten draaibal voegde Cyriel Dessers twee doelpunten toe aan zijn indrukwekkende seizoenstotaal van veertien, waarmee hij vooralsnog bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie prijkt. En de Belg is opvallend stabiel: net als in de eerste seizoenshelft maakte hij zijn eerste treffer pas in de vierde wedstrijd en dat gebeurde na de winterstop wederom. Daarnaast blijft er nog een gouden regel staan: als Dessers de score opent namens Heracles, verliest die ploeg zeker niet (5x winst, 1x gelijk). Cyriel is stabiel, behalve als je een goal van hem afkeurt. Diep in blessuretijd werd hij ziedend toen zijn hattrick door zijn neus werd geboord vanwege een overtreding. "Maar dat is twintig seconden later weer over", grapte de Belg.  

LEK < PEC

In de winterstop zette John Stegeman alle problemen bij PEC Zwolle op een rijtje en kwam tot de conclusie dat het achterin niet goed genoeg stond. Alleen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard incasseerden meer tegentreffers dan de Blauwvingers, waardoor de coach besloot om een vijfde centrale verdediger in zijn systeem te passen. Tegen FC Utrecht (drie tegentreffers) leverde dat wel een punt, maar geen defensieve zekerheid op. In de drie duels daarna hield PEC Zwolle échter wel de nul – iets dat in de eerste seizoenshelft welgeteld nul (!) keer lukte. Het lek is boven bij PEC Zwolle, dat na de winterstop nog niet verloor. 

 Applaus voor PSV-fans

Het maakte niemand in Eindhoven uit hoe, maar de wedstrijd tegen Willem II moest gewonnen worden. In die missie slaagde PSV, ongetwijfeld gesteund door de prachtige actie van de eigen supporters. Natuurlijk ging het enkele weken geleden nog heel pijnlijk mis tegen FC Twente toen het stadion werd bestormd en met de bedreigingen aan het adres van John de Jong en Toon Gerbrands, maar dat het overgrote deel nog wél achter de ploeg en club staat, toonden ze zaterdagavond vooraf. Een streep onder de teleurstellende maanden en alle boosheid, een nieuwe start om er nog maar het beste van te maken dit seizoen. Een knap gebaar en krachtig statement van de murwgebeukte fans, die zijn uitwerking bovendien niet heeft gemist.

 

Vertrouwen, verdedigen en verzetten

VVV-Venlo heeft na de winterstop onder Hans de Koning de weg omhoog weer volledig ingezet. PSV werd bijna verslagen, er werd gewonnen van RKC Waalwijk en tegen FC Utrecht en sc Heerenveen werd een verdienstelijk punt gepakt door de Venloënaren, die al twee duels hun coach moesten missen op de bank. Jay Driessen is echter ook een bekend gezicht, aangezien hij al geruime tijd voor de groep stond. Het geheim? Vertrouwen, verdedigen en verzetten (VVV). De ploeg werkt keihard, krijgt vertrouwen van de staf en verdedigt met man en macht. Vooralsnog levert het de nodige punten op, al zal het voetballend wel beter moeten in de strijd om rechtstreekse handhaving.

En dan nog even dit…

WOHamed Ihattaren

 

Kans op kans Weer, man

 

Riechedly Bazoekt Tronstad

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen