Amrabat: "Velen dachten dat ik ver boven mijn kunnen speelde"

Amrabat: "Velen dachten dat ik ver boven mijn kunnen speelde"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 februari 2020 – De stunt van Hellas Verona tegen Juventus (2-1) wordt in de Italiaanse media voor een belangrijk deel toegeschreven aan het optreden van Sofyan Amrabat. De 23-jarige oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord strooide met passes. Zijn spel neigde naar dé perfecte wedstrijd. "Perfect, perfect... Ik heb wel nog betere duels gespeeld", aldus Amrabat.

"En de perfecte wedstrijd bestaat volgens mij niet, omdat er altijd ruimte voor verbetering is", zegt de Marokkaans international in De Telegraaf. "Maar tegen Juve waren mijn passes vanaf het begin goed en ik won mijn eerste duels. Dan gaat het op een gegeven moment op de automatische piloot."

Al het hele seizoen geeft Amrabat in de Serie A zijn visitekaartje af. Daarmee verdiende hij een zomerse transfer naar Fiorentina. "Het is belangrijk dat ik me nóg meer op Hellas Verona kan focussen. Ik wil de club terugbetalen voor de kans die ze me in de Serie A hebben gegeven. Alle interesse heb ik nooit als druk ervaren. Maar als er in de Italiaanse kranten elke dag pagina's vol over je worden geschreven, ligt afleiding toch op de loer. Dat is nu voorbij."

Amrabat kreeg positieve reacties op zijn transfer. "Net als op mijn spel tegen Juventus. Iedereen in Nederland is nogal verbaasd. Deze wedstrijd was live te zien op Ziggo Sport, dus konden de mensen me eindelijk weer eens goed beoordelen. Velen dachten dat ik ver boven mijn kunnen speelde, maar dit niveau haal ik al een tijdje."

Reacties

gerelateerd