Braga niet verrast door ontslag na komst Van der Ham

10 februari 2020, 10:15   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 10:22

FC Dordrecht ontsloeg afgelopen weekend hoofdcoach Claudio Braga vanwege de tegenvallende resultaten. De oefenmeester is zelf niet te spreken over het besluit van de Eerste Divisie-club, die naar eigen zeggen 'verder wilde komen'. De oefenmeester had het besluit na de komst van technisch manager Harry van der Ham wel verwacht. "Het was voor mij geen grote verrassing dat ik ben ontslagen."

Dat vertelt hij tegenover RTV Rijnmond over zijn ontslag. "De prestaties waren niet goed", erkende de coach. Toch had hij het gevoel dat het beter zou gaan in de tweede seizoenshelft. "In de winterstop hebben we wat wisselingen in de spelersgroep gehad en hadden we het gevoel dat de prestaties beter werden en dat het de goede kant op zou gaan. Die kans wordt mij niet gegeven. Met de komst van technisch manager Harry van der Ham had ik dit eigenlijk wel sneller verwacht."

Lees ookDordrecht ontslaat Braga: "We moeten wel verder"

Onder anderen Danzell Gravenberch, Mike Havekotte, Achraf El Bouchataoui en Robin Polley werden gehaald door FC Dordrecht, dat ook van een flink aantal spelers afscheid nam. "Dat dingen anders moeten dat was logisch, maar nu was het zo duidelijk dat er heel veel dingen waren waar hij het niet mee eens was", zei Braga over Van der Ham. "Het was al heel snel duidelijk dat men niet te spreken was over de gang van zaken en dat ook heel duidelijk liet blijken. Dan weet je dat je kan wachten op zo'n uitkomst."

Vorig seizoen werd Gerard de Nooijer ook al met veel bombarie ontslagen bij De Schapenkoppen: destijds was Braga nog juist zijn opvolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen