KNVB: zorgen over nieuwe datum voor afgelaste duels

10 februari 2020, 08:07

De afgelaste duels FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord brengen de KNVB in een lastig parket. Vanwege de bomvolle agenda's is het lastig een nieuwe datum te prikken. Voor de twee andere wedstrijden die zondag niet door gingen, vond de bond direct een nieuw moment. Sparta - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente worden morgen (dinsdag) ingehaald.

Vooral de Europese verplichtingen van Ajax en AZ bezorgen de KNVB hoofdbrekens. Een nieuwe datum voor Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord is daarmee niet gauw gevonden. "Over die wedstrijden hebben we inderdaad de grootste zorgen", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken, in het Algemeen Dagblad. "Daar zijn de opties een stuk minder. Wedstrijden verplaatsen is altijd heel vervelend, omdat het veel impact heeft op persoonlijke agenda's."

Het is een optie dat de KNVB afwacht of Ajax en AZ een ronde verdergaan in de Europa League. Dat zou betekenen dat er pas na 27 februari duidelijkheid komt over de afgelaste competitiewedstrijden. Een Ajax-woordvoerder: "Het is inderdaad aannemelijk dat de KNVB voor het vaststellen van onze uitwedstrijd tegen FC Utrecht moet afwachten hoe ver wij komen in de Europa League."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen