De Jong: "Weet niet of dit mijn beste wedstrijd voor Barça was"

9 februari 2020, 23:53

Met een doelpunt leverde Frenkie de Jong zondagavond een belangrijke bijdrage aan de 2-3 overwinning van FC Barcelona bij Real Betis. Voor de 22-jarige middenvelder was er weer een aanvallende rol weggelegd, die hij met verve invulde. De Jong speelde in Sevilla één van zijn beste wedstrijden in het Barça-shirt, al toont hij zich na de zwaarbevochten zege te bescheiden om dat zelf ook te zeggen.

"Vandaag ging het beter dan de laatste paar wedstrijden, maar het is niet aan mij om te zeggen of dit mijn beste wedstrijd was", aldus De Jong in gesprek met het televisiekanaal van de Catalaanse grootmacht. De middenvelder legt uit dat Setién hem als interior gebruikt. "Soms sta ik hoog op het veld en moet ik loopacties achter de verdediging maken, het ligt er ook aan hoe de tegenstander speelt."

De overwinning bij Real Betis was een welkome opsteker voor FC Barcelona, dat midweeks nog werd uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi. "Tegen Athletic speelden we niet eens zo slecht. We verloren in de laatste minuut, maar verbeteren ons iedere week. Iedereen kan zien dat we progressie boeken. Als we zo blijven doorgaan, heb ik vertrouwen in de afloop van het seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen