De Jong en assistkoning Messi bezorgen FC Barcelona opsteker

9 februari 2020, 23:00   Bijgewerkt: 9 februari 2020, 23:22

Het in crisis verkerende FC Barcelona heeft zondagavond een zwaarbevochten zege geboekt bij Real Betis. Mede door een fraai doelpunt van de sterk spelende Frenkie de Jong won de Catalaanse grootmacht met 2-3 in Estadio Benito Villamarín. Door drie assists af te leveren was Lionel Messi van grote waarde voor zijn ploeg.

Barça was naar Sevilla gekomen om niet alleen het gat met Real Madrid te verkleinen, maar ook om de kater weg te spoelen van de midweekse uitschakeling in de Copa del Rey. Door een laat doelpunt verloren de Catalanen met 1-0 bij Athletic Bilbao. Waar de ploeg van trainer Quique Setién donderdag de wedstrijd in mineur eindigde, daar begon zondag de ontmoeting met Real Betis ook met een grote tegenvaller.

Al na een paar minuten maakte Clément Lenglet hands binnen het strafschopgebied van FC Barcelona. De strafschop die volgde, werd raak geschoten door Sergio Canales. Lang kon Real Betis niet van de voorsprong genieten, want Barcelona sloeg via De Jong direct terug. De Oranje-middenvelder zette zelf de aanval op, combineerde met Lionel Messi en kreeg in het strafschopgebied de bal terug. Na een knappe aanname met de borst rondde De Jong beheerst af. Het was zijn tweede doelpunt voor Barça.

Daarna had Barcelona de wedstrijd onder controle en kreeg het via Messi een goede kans om op 1-2 te komen. De Argentijn slaagde er na een fraaie pass van Antoine Griezmann niet in om de Betis-keeper te verschalken. Een dure misser, zeker omdat de thuisploeg niet veel later wél trefzeker was. Balverlies van Arturo Vidal leidde het doelpunt van Nabil Fekir in. De Fransman schoot uit de counter hard raak in de lange hoek. Daarmee was het nog niet gedaan voor de eerste helft, want vlak voor rust gleed Sergio Busquets de 2-2 binnen.

Na rust vielen veel minder doelpunten, maar het publiek in Estadio Benito Villamarín zat alsnog op het puntje van de stoel. Tot drie keer toe kreeg Messi de mogelijkheid om zijn ploeg voor de eerste keer op voorsprong te zetten, maar de Argentijn kreeg de bal er maar niet in. Een doelpunt maken lukte niet, maar twintig minuten voor tijd was Messi wel goed voor zijn derde assist. Uit zijn vrije trap kopte Lenglet de 2-3 binnen.

In de slotfase van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, wel kregen beide teams een rode kaart. Eerst werd Fekir weggestuurd nadat hij binnen korte tijd twee keer geel kreeg. Niet veel later kreeg ook Lenglet zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Met tien tegen tien kwam Barça nauwelijks meer in de problemen. Door de 2-3 zege heeft Barcelona het gat met koploper Real Madrid weer verkleind tot drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen