Ten Hag over uitgesteld duel: "Hadden voorin problemen"

Ten Hag over uitgesteld duel: "Hadden voorin problemen"

9 februari 2020 – Erik ten Hag erkent dat het Ajax niet slecht uitkomt dat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zondagmiddag is uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Toch had de oefenmeester overigens net zo lief wél gespeeld. "Want we hadden ook een goed elftal opgesteld. Met Dusan Tadic, Ryan Babel en Lassina Traoré of Klaas-Jan Huntelaar hadden we alsnog een goede voorhoede staan."Dat vertelde Ten Hag bij het programma Rondo. "Iedereen weet dat we problemen hadden, met name voorin", erkende de oefenmeester, die vervolgens wel vond dat Ajax een sterke voorhoede had opgesteld. "En met Donny van de Beek hadden we er ook nog een heel goede speler achter." Toch had Hakim Ziyech nog niet gespeeld en op het inhaalmoment is hij vermoedelijk weer fit, aangezien hij hard op de weg terug is.

Lees ookKNVB schrapt vanwege storm Ciara Eredivisie-duels op zondag

"Vitesse komt vermoedelijk te vroeg voor Hakim, maar volgende week zondag verwacht ik hem er weer bij", aldus Ten Hag, die erkent dat Ajax door alle afwezigen momenteel moeilijker tot scoren komt dan in de afgelopen maanden. "Dat is een gegeven. We missen echte wapens. Als we Ziyech, Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad terughebben, hebben we meer opties."

Blind was niet gestart
Verdediger Daley Blind was in de Domstad nog niet gestart als het duel was doorgegaan, zo liet Ten Hag weten. "Hij had misschien wel minuten gemaakt. Of ik dat eng vind? Nee en hij vindt het zelf ook niet eng. Want de cardiologen hebben hem grondig getest. Hij is nu nog veiliger dan ieder ander mens, door zijn kastje bij zijn hart", aldus de oefenmeester.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020