Spanning in de Duitse titelstrijd blijft na remise bij Bayern - Leipzig

9 februari 2020, 19:56

Bayern München heeft zondag verzuimd een hele grote slag te slaan in de Duitse titelstrijd. Door het doelpuntloze gelijkspel tegen RB Leipzig (0-0) blijft het weliswaar koploper, maar is ook de spanning bovenin in de Bundesliga nog altijd volop aanwezig. Bij een overwinning had het de opponent een flinke dreun gegeven en geprofiteerd van de nederlaag van Borussia Dortmund, maar dat lukte dus niet.

Zondagochtend vroeg werd het duel tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln van later op de middag nog afgelast, vanwege de storm 'Sabine' die over Duitsland trekt. De veiligheid van de supporters kon niet worden gegarandeerd. Vanwege dezelfde storm, die in Nederland 'Ciara' heet, werden eerder al de wedstrijden in de Eredivisie en de Belgische competitie afgelast. De topper in de Bundesliga ging wel door en kon daarom op extra aandacht rekenen, ook zeker vanuit Nederland.

Spektakel kwam er zeker, maar niet in de vorm van doelpunten. Bayern München – dat wist dat Borussia Dortmund eerder dit weekend verloor bij Bayer Leverkusen – opende fanatiek en wilde direct duidelijk maken dat het een reuzenstap wilde zetten in de Duitse titelstrijd. Thiago Alcántara, Leon Goretzka en Serge Gnabry kregen in de eerste helft kansen op het openingsdoelpunt, maar allen hielden ze RB Leipzig in leven.

De ploeg van Julian Nagelsmann stond in de winterstop bovenaan, maar in 2020 werd tot dusver alleen van Union Berlin gewonnen en ook in München werd het in de eerste helft bij tijd en wijle zoek gespeeld. In het tweede bedrijf hadden de bezoekers het echter een stuk beter voor elkaar en mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet op voorsprong kwam. Vooral Timo Werner had moeten scoren, maar na ruim een uur voetballen schoof hij de bal, die nog wel vervelend opstuitte, helemaal vrij langs het doel van Manuel Neuer.

Anderzijds ontsnapte ook RB Leipzig nog tweemaal na de pauze: eerst werd een terecht toegekende strafschop teruggedraaid, omdat er voorafgaand aan de overtreding buitenspel werd geconstateerd door de VAR. Daarnaast kreeg Goretza tien minuten voor het einde een niet te missen kans, maar zijn inzet één-op-één Peter Gulácsi werd door de doelman nog knap gekeerd.

En dus kreeg het duel, waarin linksachter Lucas Hernández nog terugkeerde bij Bayern München na lang blessureleed, geen winnaar en daarmee blijft de spanning bovenin de Bundesliga ongekend. Niet alleen Dortmund en Borussia Mönchengladbach zullen blij zijn dat er geen winnaar kwam, ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zelfs weer serieus uitzicht op een plek bij de eerste vier of hoger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen