Napoli weer terug bij af, Schöne wint met Genoa, maar valt uit

Napoli weer terug bij af, Schöne wint met Genoa, maar valt uit

9 februari 2020 – Een verrassende middag in de Serie A: drie laagvliegers zorgden voor een opmerklijk resultaat. Nummer zeventien Lecce won op bezoek bij het in uitstekende vorm verkerende Napoli, terwijl het lager staande Genoa (van Cagliari) won en Brescia (tegen Udinese) een punt pakte en lang op weg leek naar meer. Napoli – Lecce 2-3
Napoli is weer terug bij af: nadat het 2020 zo goed begon met zeges op onder andere SS Lazio en Juventus ging de ploeg van Gennaro Gattuso zondagmiddag in eigen huis pijnlijk onderuit tegen laagvlieger Lecce. Twee doelpunten van Gianluca Lapadula zorgden na een uur spelen voor een 1-2 voorsprong – oud-Ajacied Arek Milik had de thuisploeg nog op gelijke hoogte gebracht – en die werd over de streep getrokken. Marco Mancosu leek het duel vlak voor tijd te beslissen, maar José Callejón zorgde ervoor dat het tot de laatste minuut spannend bleef. Een punt leverde zijn aansluitingstreffer middels een fraaie omhaal echter niet meer op.

Brescia – Udinese 1-1
De trainerswissel bij Brescia heeft voor het gewenste effect gezorgd: afgelopen week werd Eugenio Corini voor de tweede keer binnen vier maanden ontslagen, maar ditmaal leverde het wel een schokeffect op. Onder Diego Lopez, die zijn taken tijdelijk overneemt vooralsnog, werd tegen Udinese, met Bram Nuytinck en William Troost-Ekong in de basis, een punt gepakt. Dimitri Bisoli leek de bezoekers lang hun vijfde nederlaag (!) op rij toe te brengen, maar diep in extra tijd zorgde Rodrigo De Paul nog wel een voor punt. 

Genoa – Cagliari 1-0
Lasse Schöne heeft met Genoa een razendbelangrijke overwinning geboekt, te meer omdat concurrenten Lecce en Brescia dus ook punten verzamelden. Hoewel de Deense middenvelder na de pauze geblesseerd naar de kant moest, zag hij wel hoe zijn ploeggenoten de al opgedane 1-0 voorsprong – vlak voor de pauze via de in goede vorm verkerende Goran Pandev (36) – over de streep trokken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021