Invaller Isak zet ongekende 2020-vorm door tegen Athletic

9 februari 2020, 15:55

Alexander Isak heeft opnieuw een hoofdrol opgeëist bij Real Sociedad: midweeks was de voormalig aanvaller van Willem II nog medeverantwoordelijk voor de Copa del Rey-uitschakeling van Real Madrid, zondagmiddag zorgde hij met een assist en doelpunt voor de zwaarwegende driepunter tegen Athletic de Bilbao (2-1) in de Baskische derby.

Het treffen was op voorhand ook al interessant, want waar Sociedad midweeks zorgde voor de uitschakeling van Real Madrid, werd FC Barcelona uitgeschakeld door Athletic de Bilbao. Ook voor de stand in de strijd om aansluiting bij de plekken die rechtgeven op Europees voetbal, was de derby cruciaal. 

Lees ookIsak kan geluk niet op na heldenrol: "Dit was ongelooflijk"

Dat Athletic gewaarschuwd had mogen zijn voor Isak – die tegen Real Madrid tweemaal scoorde en een assist gaf – was voor de wedstrijd al duidelijk. In 2020 maakte hij namelijk al zeven doelpunt en gaf hij twee assists, Erling Braut Haaland-achtige cijfers. Desondanks moest Isak op de bank beginnen, terwijl Martin Ødegaard ontbrak.

Pas toen Isak binnen de lijnen kwam, gebeurde het. Na ruim een uur gaf de Zweed na een heerlijke individuele vooractie een assist op Portu, die met zijn rechtervoet binnenschoot in de verre hoek. Zeven minuten voor het einde maakte hij na een fraai hakje in twee instanties de gelijkmaker van Barca-beul Iñaki Williams ongedaan. Daarmee bezorgde Isak de thuisploeg een hele belangrijke zege en zet hij zijn meer dan geweldige vorm in 2020 door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen