Ihattaren pakt PSV-record: "Hij wil de hele wereld helpen"

9 februari 2020, 13:15

Mohamed Ihattaren is zeventien jaar, maar al niet meer weg te denken uit de basis van PSV. De middenvelder heeft zaterdag een speciaal record gepakt, aangezien hij de eerste PSV-speler is die voor zijn achttiende verjaardag 31 Eredivisie-duels heeft gespeeld.

Ihattaren troefde zaterdag tegen Willem II, zijn 31ste wedstrijd in de Eredivisie, Piet Giesen af. Hij kwam in het kampioensjaar 1962/63 als minderjarige tot dertig competitieduels. Ihattaren probeert bij PSV de leiding te nemen in een moeilijke fase, zo heeft trainer Ernest Faber ook gezien. "Mo wil soms nog de hele wereld helpen en dat siert hem", zegt de trainer. "Hij moet soms ook accepteren dat hij zijn werk heeft gedaan en dat anderen hem een keer niet zien staan. Dan heb je toch je werk gedaan. Op dit niveau kun je de bal niet altijd ophalen en soms is het nog moeilijk."

Faber ziet dat het dus nog beter kan bij zijn aanvallende middenvelder. "Hij heeft geniale kwaliteiten en voetbalinstinct, kan soms vier tegenstanders voorbij en bindt er dus soms ook vier. Hij kan voor het elftal nóg beslissender zijn als hij dan ziet dat er daardoor ook ruimte komt voor drie medespelers", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Dan is hij een stap verder en kan hij nog bepalender zijn voor het team. Met een speler als Ricardo (Rodríguez, red.) erbij is het prettiger werken. Dan is er een ervaren speler bij die ook Mo meer wegwijs kan maken. Dan heb je meer balans in het elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen