Storm treft ook Duits voetbal: Bundesliga-wedstrijd afgelast

9 februari 2020, 08:39

In navolging van de Nederlandse en Belgische competitie wordt ook in Duitsland vandaag (deels) niet gevoetbald vanwege de storm Ciara die mogelijk voor veel schade gaat zorgen. Vanochtend vroeg is er een streep gezet door het Bundesliga-treffen tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln. Dat melden beide clubs via de officiële kanalen. 

Het duel tussen de nummer vier en dertien van de Bundesliga stond gepland voor 15:30 uur vanmiddag, maar na het bekijken van de weersverwachtingen en overleg met de politie, brandweer en voetbalbond is besloten het duel af te blazen. Volgens Gladbach wordt er voor en tijdens de wedstrijd nog geen storm verwacht, maar wel rond het laatste fluitsignaal. "Omdat een veilig vertrek van de fans niet kan worden gegarandeerd, heeft Borussia besloten de wedstrijd te annuleren", meldt de club in een verklaring.

Topper op de tocht

In de loop van volgende week moet meer duidelijk worden over wanneer het duel wordt ingehaald. De laatste Bundesliga-wedstrijd van dit weekend, de absolute topper tussen koploper Bayern München en nummer twee RB Leipzig, gaat vooralsnog wel door. Dit duel staat gepland voor vanavond 18:00 uur. Mogelijk wordt dit duel later alsnog afgelast, omdat de storm naar verwachting vanavond het hefigst is. 

Vanwege de storm Ciara, die in Duitsland de naam Sabine heeft gekregen, werden gisteren al alle wedstrijden in de Nederlandse en Belgische competitie afgelast. Ook hier werd aangegeven dat de veiligheid van de fans en spelers niet kan worden gewaarborgd vanwege de verwachte zware weeromstandigheden.

Lees ook: KNVB schrapt vanwege storm Ciara Eredivisie-duels op zondag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen