Van Wolfswinkel emotioneel na rentree na maanden van absentie

8 februari 2020, 23:50

Ricky van Wolfswinkel heeft na zes maanden afwezigheid zaterdag zijn rentree gemaakt bij FC Basel. De spits kampte maanden met de gevolgen van een hersenaneurysma, maar werd fit verklaard en kwam tegen FC Zürich een kleine tien minuten voor het einde in de ploeg. Bovendien werd er na twee nederlagen – zonder noemenswaardige inbreng van de Nederlander overigens – ook weer eens gewonnen: 0-4.

Toen Van Wolfswinkel binnen de lijnen kwam, was het via Fabian Frei net 0-3 geworden. De middenvelder van Basel voltooide met Van Wolfswinkel binnen de lijnen nog zijn hattrick en bepaalde zo eveneens de eindstand. Hoewel de Nederlander geen groot aandeel had in de uitslag, was hij zeer blij met zijn rentree. "Dit is niet te beschrijven. Hier heb ik zes maanden op gewacht. Ik kan er niet veel over zeggen, ik ben een beetje emotioneel", zei hij na het duel.

Lees ookVan Wolfswinkel krijgt maanden na hersenoperatie goed nieuws

Midden-augustus werd - per toeval - een hersenaneurysma bij Van Wolfswinkel ontdekt. Dat gebeurde nadat de spits in het Champions League-kwalificatieduel met LASK Linz een hersenschudding opliep. De aneurysma en hersenschudding hadden niets met elkaar te maken. In december keerde Van Wolfswinkel terug op het trainingsveld. Fysiek contact of kopballen moest de aanvaller echter vermijden: eerder deze week kreeg hij groenlicht voor deze wedstrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen