Gisteren gemist: PSV wint, Juventus verliest en storm Ciara

9 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 februari.

PSV overtuigt niet, maar wint cruciaal duel van Willem II ruim: 3-0

PSV heeft zaterdagavond de eerste overwinning van dit kalenderjaar geboekt. In het Philips Stadion zorgden de Eindhovenaren niet voor spektakel tegen Willem II, maar de drie punten bleven wel in Eindhoven: 3-0. De ploeg van trainer Ernest Faber nadert de Tilburgers zodoende tot op een puntje, al blijft PSV nog altijd de nummer vijf van de Eredivisie.

Juventus onderuit bij Hellas ondanks weer Ronaldo-goal

Juventus heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Hellas Verona. Er leek geen vuiltje aan de lucht nadat Cristiano Ronaldo na ruim een uur voor het tiende duel op rij had gescoord, maar in de absolute slotfase ging het gruwelijk mis. Eerst scoorde Fabio Borini na een prima combinatie en na een ongelukkige handsbal van Leonardo Bonucci mocht Giampaolo Pazzina de winnende maken vanaf elf meter: 2-1.

Bosz en Sinkgraven pakken volle buit in knotsgek duel

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond in een zeer spectaculaire wedstrijd met 4-3 gewonnen van Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Peter Bosz knokte zich in de slotfase naar drie punten. Met een assist op het winnende doelpunt had Daley Sinkgraven een belangrijk aandeel in de overwinning. 

KNVB schrapt vanwege storm Ciara Eredivisie-duels op zondag

Er wordt zondag niet gevoetbald in Nederland. Na overleg met de Eredivisie-clubs, gemeentes, politie en KNVB is vanwege de komst van storm Ciara een streep gezet door alle wedstrijden. De veiligheid van supporters en spelers kan niet worden gewaarborgd. Ook in het gehele landelijke amateurvoetbal wordt er niet gespeeld. 

Vitesse voor het eerst sinds eind november weer eens onderuit

Vitesse heeft voor het eerst sinds eind november weer eens een duel in de Eredivisie verloren. Op bezoek bij FC Groningen gingen de Arnhemmers met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt viel uit een strafschop, Ramon Pascal Lundqvist kroonde zich tot matchwinner. Door de zege verkleint Groningen het gat met de Arnhemmers tot drie punten. 

Heerenveen - VVV-Venlo en RKC Waalwijk - PEC Zwolle troosteloos gelijk

SC Heerenveen heeft in een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo eindelijk haar eerste punt van dit kalenderjaar gepakt via een 1-1 gelijkspel. Groots was het voetbal in het Abe Lenstra Stadion echter niet en dat gold ook voor het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363368/dubbele-gevoelens-bij-rkc-en-pec-na-puntendeling/,_blank,duel in Waalwijk (0-0)], waar PEC Zwolle wederom de nul hield. Voor Fred Grim en zijn mannen was het punt niet genoeg. 

Van Wolfswinkel emotioneel na rentree na maanden van absentie

Ricky van Wolfswinkel heeft na zes maanden afwezigheid zaterdag zijn rentree gemaakt bij FC Basel. De spits kampte maanden met de gevolgen van een hersenaneurysma, maar werd fit verklaard en kwam tegen FC Zürich een kleine tien minuten voor het einde in de ploeg. Bovendien werd er na twee nederlagen – zonder noemenswaardige inbreng van de Nederlander overigens – ook weer eens gewonnen: 0-4. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen