PSV overtuigt niet, maar wint cruciaal duel van Willem II ruim: 3-0

8 februari 2020, 21:42

PSV heeft zaterdagavond de eerste overwinning van dit kalenderjaar geboekt. In het Philips Stadion zorgden de Eindhovenaren niet voor spektakel tegen Willem II, maar de drie punten bleven wel in Eindhoven: 3-0. De ploeg van trainer Ernest Faber nadert de Tilburgers zodoende tot op een puntje, al blijft PSV nog altijd de nummer vijf van de Eredivisie.

Na de teleurstellende nederlaag bij Ajax besloot Ernest Faber zijn elftal op twee plaatsen te wijzigen. Nieuweling Ricardo Rodriguez mocht in Amsterdam al invallen en kreeg tegen Willem II zijn eerste basisplaats. Dat ging ten koste van Olivier Boscagli, die net als Bruma op de reservebank moest starten. De Portugees verloor zijn plekje op zijn beurt aan Ryan Thomas. Adrie Koster kon bij de gasten weer beschikken over doelman Timon Wellenreuther en rechtsback Bart Nieuwkoop. Daarom werden Michael Woud en Damil Dankerlui naar de bank verwezen.

De supporters van PSV lieten zich voorafgaand aan de wedstrijd van hun beste kant zien. De thuisploeg werd bij het eigen Philips Stadion ontvangen met vuurwerk en gezang. In de beginfase konden de manschappen van Faber zelf niet voor spektakel zorgen. PSV had meer balbezit, maar verder dan afstandsschoten van Thomas en Mohamed Ihattaren kwam de gastheer niet. Willem II had het op zijn beurt lastig met gevaarlijk worden. Smaakmakers Ché Nunnely en Mike Trésor Ndayishimiye probeerden dat wel, maar konden Lars Unnerstall niet aan het werk zetten.

Direct na de rust kropen de gasten uit hun schulp en de ploeg van Koster probeerde gevaar te stichten. PSV werd eventjes teruggdrongen, al hoefde Unnerstall enkel in te grijpen op een puntertje van Vangelis Pavlidis. De thuisploeg was amper bij machte om het doel van Wellenreuther te bereiken en moest het hebben van snelle counters via Thomas. Naarmate de tweede helft vorderde ontstond er steeds meer ruimte op de helft van Willem II en daar maakte de Nieuw-Zeelander gebruik van. Op aangeven van Cody Gakpo gleed hij de verlossende 2-0 binnen.

PSV: Lars Unnerstall 6.5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6.5, Nick Viergever 6, Ricardo Rodriguez 6.5; Jorrit Hendrix 6, Pablo Rosario 5, Ryan Thomas 6.5 (78. Noni Madueke -); Mohammed Ihattaren 6.5 (90. Ritsu Doan -), Sam Lammers 6, Cody Gakpo 6.5

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Bart Nieuwkoop 5.5, Jordens Peters 6.5, Sebastian Holmén 6.5, Freek Heerkens 6; Pol Llonch 6 (82. Paul Gladon -), Mike Trésor Ndayishimiye 5.5, Dries Saddiki 6 (72. Damil Dankerlui -); Mats Köhlert 6 (78. Marios Vrousai -), Vangelis Pavlidis 6.5, Ché Nunnely 6

Man of the Match: Denzel Dumfries

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen