Cocu's Derby County kan naar boven kijken na knappe comeback

8 februari 2020, 21:08

De weg is nog lang, maar Derby County begint de play-offplekken steeds meer in zicht te krijgen. Zaterdagmiddag boekte de formatie van trainer Phillip Cocu een knappe 2-3 zege bij concurrent Swansea City. Na een uur keken The Rams nog tegen een achterstand aan.

De wedstrijd in Wales begon uitstekend voor Derby County. Al na acht minuten namen de bezoekers de leiding via Martyn Waghorn. Het bleef lang 0-1, tot de thuisploeg na rust plots tweemaal toesloeg. Yan Dhanda scoorde de gelijkmaker, waarna Wayne Routledge namens Swansea City voor de 2-1 tekende.

Lang kon Swansea City - dat aantrad zonder de afwezige Mike van der Hoorn - niet genieten van de voorsprong. Duane Holmes zette al snel de 2-2 op het scorebord, waarna Tom Lawrence tien minuten voor tijd de winnende 2-3 scoorde.

Derby staat nu dertiende in de Championship, maar nummer acht Cardiff City heeft slechts drie punten meer. De achterstand op de belangrijke zesde plaats bedraagt zeven punten.