Memphis werkt aan razendsnelle comeback: "Het is gekkenwerk"

Memphis werkt aan razendsnelle comeback: "Het is gekkenwerk"

8 februari 2020 – Haalt hij het EK nou wel of niet? Memphis Depay scheurde halverwege december zijn kruisband af en werkt sindsdien hard aan zijn comeback. Het herstel verloopt voorspoedig, afgaande op de video's die hij de afgelopen anderhalve maand deelde. De aanvaller zou zo'n tien weken voorlopen op een 'normaal' herstelschema van een kruisbandblessure.Daarmee neemt hij echter wel een risico. "Hij heeft volgens mij echt een team van medici om zich heen verzameld die het risico durven te nemen. En hijzelf ook", laat oud-international Leonne Stentler weten aan de NOS. "Ik zou het niet doen als ik hem was en vraag me ook af wat zijn club hiervan vindt."

In de Franse sportkrant L'Equipe waarschuwt Jean-Marcel Ferret, voormalig arts van Memphis' werkgever Olympique Lyon, de Oranje-spits. "Als je de natuur in het ootje wil nemen, slaat die dubbel zo hard terug. Na elke operatie is er een bepaalde hersteltijd, daar moet je niet aankomen."

Ondanks de bemoedigende beelden die Memphis vrijdag deelde, is het nog maar zeer de vraag of de aanvalsleider van Oranje komende zomer in actie kan komen. En als dat het geval is, moet hij het risico dan wel nemen?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020