SV Ajax vindt doorgaan uitduel met FC Utrecht onverantwoord

SV Ajax vindt doorgaan uitduel met FC Utrecht onverantwoord

8 februari 2020 – Als het aan de Supportersvereniging Ajax ligt, dan zet de KNVB een streep door de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Zoals bekend raast storm Ciara zondag over Nederland. Het KNMI heeft inmiddels voor het hele land code oranje uitgegeven. Dat heeft SV Ajax doen besluiten contact op te nemen met de Nederlandse voetbalbond.'SV Ajax vindt het onverantwoord – gezien het vroege tijdstip van aftrappen in de Domstad – om de vele supporters uit alle hoeken van het land 's morgens vroeg naar de Johan Cruijff Arena te laten afreizen om vervolgens in bussen naar Utrecht te worden vervoerd', valt te lezen op Ajax Life. 'Veiligheid van onze supporters staat ten alle tijden voorop! Iedereen moet veilig van en naar huis kunnen reizen, zonder dat zijn of haar veiligheid door de weersomstandigheden in het geding is.'

Uiterlijk zondagochtend zal de KNVB een beslissing nemen over het laten doorgaan van FC Utrecht - Ajax en drie andere Eredivisie-wedstrijden. "Wij vinden het onverantwoord om onze supporters in bussen te laten reizen als hun veiligheid niet gewaarborgd", reageert SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam. "En in alle vroegte in auto's, op de fiets en in het OV naar de Johan Cruijff Arena te laten komen. Dat is ook echt gezien de voorspellingen een groot risico. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de KNVB, dus vandaar dat wij op voorhand contact hebben gezocht."

"Als er iets misgaat, dan kijkt heel Nederland naar de KNVB als verantwoordelijke en dat willen wij, net als persoonlijke ongelukken, voorkomen. Wij zijn daarom blij dat ook de KNVB de veiligheid van de supporters boven alles stelt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020