Blessures spelbreker spelersloopbaan Koster: "Mocht niet zo zijn"

8 februari 2020, 10:36

Willem II-coach Adrie Koster is vooral als trainer bekend, maar in een ver verleden lag er ook een geweldige voetballoopbaan als speler in het verschiet. De buitenspeler kampte echter bij – nota bene de tegenstander van zaterdagavond – PSV met legio blessures en ontwikkelde zich dus niet als potentiele topspeler.

De Zeeuw onderging nieroperaties en kreeg in een duel tegen amateurs een doodschop, waardoor zijn contract bij PSV in 1982 werd ontbonden. In het Brabants Dagblad blikt scout Piet de Visser terug op het voormalig toptalent. "Een mooie techniek, razendsnel, goede voorzet en een enorm loopvermogen." Voor oud-ploeggenoot Jan Poortvliet bevestigt de woorden van De Visser. "Koster had een goede schaar, een prima individuele actie, was heel snel en ook nog een echte prof."

Vanwege de blessures werd de loopbaan van Koster niet wat hij er zelf van had verwacht, geeft hij aan in een reactie. "Betaald voetbal, topclub, WK, internationale transfer. Dat was mijn doelstelling. Het heeft niet zo mogen zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen