Met uitblinkende Schouten wint Bologna bij AS Roma

7 februari 2020, 22:42

Alsof het zo moest zijn: met de van leukemie herstellende Sinisa Mihajlovic op de bank heeft Bologna een zege geboekt bij AS Roma (2-3). De trainer werd vanochtend nog ontslagen uit het ziekenhuis na weer een behandeling. Terwijl Justin Kluivert bij Roma negentig minuten op de bank bleef, gaf Jerdy Schouten vooral voor rust zijn visitekaartje af. Ondanks een eigen doelpunt haalde ook Stefano Denswil een voldoende.

De spelers van Bologna gingen als de brandweer voor hun trainer. In het hoge tempo maakte Jerdy Schouten indruk. De voormalig middenvelder van Excelsior en Telstar heeft de laatste weken een basisplaats en liet in Rome zien waarom. Schouten regisseerde het middenveld en Roma kon in de eerste helft alleen maar lijdzaam toekijken. Op de 0-1 na een kwartier viel dan ook weinig aan te merken. Aan de basis van de voorsprong stond Denswil, die de bal op eigen helft in zijn voeten kreeg gespeeld. Bologna kon snel omschakelen en werd ook nog eens geholpen door Chris Smalling.  De Engelse verdediger zat mis bij een voorzet van Musa Barrow en kon Riccardo Orsolini afronden.

Denswil hielp op zijn beurt Roma aan de gelijkmaker. Ongelukkig gleed de oud-Ajacied een voorzet naar de tweede paal achter zijn eigen doelman. Denswil hoefde niet lang te balen van zijn eigen doelpunt. Een aantal minuten later schoot Barrow raak. Vanuit de drukte en via het been van Davide Santon kreeg doelman Pau Lopez voor de tweede keer het nakijken.

Direct in de tweede helft deelde Bologna een nieuwe tik uit. Opnieuw was Barrow de gevierde man. Met een knappe passeerbeweging zette hij zich vrij voor Lopez en bekroonde de aanvaller zijn actie door voor de 1-3 te tekenen. Met de derde treffer op zak liet Bologna zich terugzakken. Sowieso konden de gasten veel minder een vuist maken. Het Romeinse overwicht resulteerde ook in een aansluitingstreffer van Henrikh Mkhitaryan. Een spannende slotfase lag in het verschiet. Roma wilde doordrukken, maar werd gedupeerd door Bryan Cristante. De middenvelder ging door op de voet van Orsolini zonder de bal te raken. De enige juiste straf was een rode kaart. Met een man meer wist Bologna de zege over de streep te trekken en verliet Mihajlovic met een lach het Stadio Olimpico.