Heracles Almelo proeft eindelijk zoet der overwinning

7 februari 2020, 22:04   Bijgewerkt: 7 februari 2020, 23:28

Heracles Almelo heeft vrijdagavond sinds 30 november weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. In Almelo werd er met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard, maar de avond verliep allesbehalve soepel voor de Heraclieden. Fortuna was de betere ploeg, maar door een rode kaart én een strafschop kantelde het spelbeeld. Cyriel Dessers benutte de strafschop en was in de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Heracles ontving met Fortuna een ploeg die het niet bepaald goed doet op vreemde bodem. De Limburgers wonnen dit seizoen tot nu toe zes keer en al deze overwinningen kwamen in eigen huis tot stand. In uitduels werd dus nog niet gewonnen, wél werd er drie keer gelijkgespeeld. Heracles boekte twee maanden geleden tegen ADO Den Haag (4-0) zijn laatste zege.

De bezoekers begonnen sterk aan het duel in Almelo. Fortuna zoch vanaf het begin veelvuldig de aanval en werden af en toe ook gevaarlijk. De grootste kans kwam voort uit een vrije trap. Mark Diemers, vrijetrappenspecialist pur sang, ging achter de bal staan en krulde de bal schitterend richting de kruising, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat. De ploeg uit Sittard bleef vervolgens de betere partij, maar echt grote kansen kwamen er niet.

Heracles was daarentegen vanaf het begin zoekende naar het juiste spel. Het spel was slordig en echte kansen kwamen er in het eerste half uur niet. In de 30e minuut tekende Delano Burgzorg voor de eerste mogelijkhed. De huurling van het Italiaanse Spezia  kon ver doorlopen op de helft van Fortuna en loste een schot. Fortuna-goalie Alexei Koselev stond echter goed op zijn post en voorkwam de 1-0 van Heracles.

björn kuipers

björn kuipers

Fortuna moest ruim een uur met tien man spelen, maar vertikte om zich te beperken tot louter verdedigen. Het bleef met een man minder de aanval zoeken waar het kon, maar in het restant van de eerste helft leverde dit verder geen serieuze kans op. Ook in de tweede helft loerde Fortuna op aanvalsmogelijkheden. Het moest het nu voornamelijk hebben van de counters. Iedere keer dat de Limburgers uitbraken, werd het wel meteen gevaarlijk. Zo was Wessel Dammers dichtbij de gelijkmaker. Uit een goed aangesneden vrije trap van Diemers kopte hij rakelings langs het doel van Heracles-goalie Janis Blaswich.

Bij Heracles oogde het spel ook in de tweede helft ook onrustig en onzuiver. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Fortuna bleef ondertussen dreigend én bleef met die 1-0 in leven. Dé kans op de gelijkmaker kwam uiteindelijk voort uit een handsbal van Jeff Hardeveld in het eigen strafschopgebied. Kuipers wees opnieuw naar de stip en Diemers ging achter de bal staan. Waar Dessers de bal koeltjes binnenschoot, deed Diemers dat niet. Hij zag dat Blaswich zijn inzet keerde. Na deze misser kwam er zand in de Limburgse aanvalsmotor.

Heracles speelde nog altijd niet groots, maar wist de voorsprong wel te verdubbelen door opnieuw een treffer van Cyriel Dessers. Na een snelle vrije trap belandde de bal bij de Belgische spits, die niet aarzelde en meteen uithaalde voor 2-0. Het duel was daarmee beslist In het restant van de tweede helft gaf Heracles het veldoverwicht niet meer uit handen. Het speelde de wedstrijd relatief simpel uit en boekte eindelijk weer een overwinning in de Eredivisie. Het komt door de overwinning op 29 punten en passeert FC Groningen, op basis van een beter doelsaldo, op de ranglijst. Fortuna wint dus wéér niet in een uitwedstrijd en blijft door de nederlaag steken op 23 punten uit 22 wedstrijden.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Tim Breukers 6, Robin Pröpper 6, Mats Knoester 6, Jeff Hardeveld 5.5; Sylvester van der Water 6, Mohammed Osman 6, Mauro Júnior 6 (86. Teun Bijleveld -); Alexander Merkel 6.5, Delano Burgzorg 6.5, Cyriel Dessers 7.5

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6; Joey Essers 6, Branislav Ninaj 6, Wessel Dammers 6, George Cox 5; Felix Passlack 6.5, Alex Carbonell 6 (37. Lazaros Rota 6 ), Tesfaldet Tekie 6.5; Amadou Ciss 6.5 (83. Leandro Fernandes -), Mark Diemers 6 (77. Vitalie Damascan -) , Bassala Sambou 5.5

Man of the match: Cyriel Dessers

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen