Jansen verandert basiself niet ondanks nederlagen en mist Hahn

7 februari 2020, 15:42

Johnny Jansen baalt van het feit dat Warner Hahn niet inzetbaar is voor sc Heerenveen de komende weken, maar heeft alle vertrouwen in stand-in Filip Bednarek. Met de tweede keeper heeft de coach in eigen huis tegen VVV-Venlo maar één doel: winnen. "Het was niet goed tegen Fortuna, dat is duidelijk, maar ik laat iedereen staan. Ze verdienen nog een kans. We hebben wat recht te zetten."

Daarmee begint Heerenveen dus in dezelfde opstelling als een week eerder, vertelt Jansen op de clubsite, met Bednarek in het doel. "Filip is een op en top prof. Hij mist wat wedstrijdritme, maar hij heeft ervaring genoeg om daar mee om te gaan", vindt de coach, die het optreden van de keeper tegen Fortuna Sittard 'redelijk' vond. Naast Hahn ontbreken ook Jan Ras en Daniel Høegh nog altijd bij de Friezen, die in 2020 nog geen punt pakten in de reguliere competitie.

Lees ook: Heerenveen weken zonder eerste sluitpost Hahn 

"We kenden een goed eerste half jaar. Nu is het wat minder, maar betekent dat dat ik dan ineens de boel op de kop moet gooien? Dat vind ik niet", stelt Jansen. "We zitten zeker qua punten pakken in een mindere fase, maar ik kijk vooral naar het proces." Al gaat het uiteindelijk om de punten, erkent de coach ook.

"Natuurlijk, tegelijkertijd moeten we ook weer punten gaan pakken. Ondanks dat het een goed voetballende en goed georganiseerde ploeg is, vind ik dat we tegen VVV de punten in eigen huis moeten houden. Spijkerhard werken, energie leveren, scherp zijn, constant bewegen en een klik tot stand brengen met onze supporters. Als we dat voor elkaar krijgen, winnen we van VVV", aldus Jansen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen