Ten Hag blij met return Blind, ook Babel is inzetbaar

7 februari 2020, 13:57

Erik ten Hag kan tegen FC Utrecht gewoon beschikken over Ryan Babel. De aanvaller viel afgelopen weekend uit tegen PSV, maar is in tegenstelling tot voorhoedespelers Quincy Promes, Zakaria Labyad, David Neres en Hakim Ziyech wel weer inzetbaar. Ook keert Daley Blind terug in de wedstrijdselectie. "Maar in zijn opbouw is het logisch dat hij op de bank begint."

Dat vertelde Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Utrecht. "Daley heeft zich buiten de schijnwerpers al langer opgetraind. Dat werd altijd gemonitord en dat zal zondag niet anders zijn", aldus Ten Hag, die aangeeft dat Blind er goed op staat. "Hij gaat een volgende stap zetten in zijn opbouw. Dat kan alleen via speelminuten in het eerste."

Lees ook: Opsteker voor Ajax: Blind terug in wedstrijdselectie

Blessuregevallen

Over de vele blessuregevallen in de selectie was Ten Hag duidelijk. "We weten waar het aan ligt, ik heb het al aan het begin van dit seizoen genoemd. De spelers hebben geen rust gehad in deze volle voetbalkalender. Zowel fysiek als mentaal. Daarnaast ontbrak de voorbereiding en dus naar het fundament. Kijk ook naar bijvoorbeeld FC Barcelona of onze tegenstander FC Utrecht."

Ook ging het in de persconferentie over middenvelder Carel Eiting, die tegen PSV een uitstekende wedstrijd speelde. "Het is voor hem zaak om fit te blijven, hij is heel lang niet beschikbaar geweest. Vorige week stond hij voor het eerst in de basis, zondag is voor hem de volgende test", zei de coach, die hem in de voorbereiding op dit seizoen ook een kans gaf en 'plannen' met Eiting had. Toen gooide een blessure echter roet in het eten.

In de Domstad wordt hij wel weer in de basis verwacht bij een 'scherp en fit' Ajax. "De spelers kunnen niet wachten om te spelen, maar Utrecht zal met het mest tussen de tanden spelen. We hebben onze mentaliteit gezien tegen FC Groningen en PSV: het lijkt me duidelijk welke houding we willen zien", aldus Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen