Transferweekje: kwade Messi, Gosens, Chelsea winkelt bij Ajax

8 februari 2020, 11:45

De transfermarkt is alweer ruim een week gesloten, toch kwamen er afgelopen week nog wat transfers rond én doen er alweer volop geruchten de ronde. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Verjongingskuur Juventus

Met Matthijs de Ligt heeft Juventus de eerste slag al geslagen op de Nederlandse markt voor de verjongingskuur. Maar de Oude Dame is mogelijk nog zeker niet uitgewinkeld in de Eredivisie. Nadat eerder al Calvin Stengs serieus werd genoemd in Turijn, vallen door Tuttosport nu de namen van Donyell Malen (PSV) en Myron Boadu (AZ). Eerstgenoemde staat in belangstelling van meerdere clubs, maar gezien zijn blessure is het afwachten wat ervan overblijft. Juventus volgt het de spits op de voet, net als zijn veelscorende en jongere collega-spits bij AZ. Ook Ryan Gravenberch (Ajax) wordt voorzichtig genoemd door het Italiaanse medium. Komen er straks Nederlandse collega's voor De Ligt?

{image[339611][right-half][]}Ontevreden Messi

Lionel Messi is verre van tevreden bij FC Barcelona momenteel. De uitlatingen van Eric Abidal, het niet halen van een extra spits, de onrust op het rondom het veld in Catalonië: de kleine Argentijn is momenteel niet happy bij FC Barcelona. Het is een publiek geheim dat Messi na elk seizoen transfervrij kan vertrekken wanneer hij wil. Met een in 2021 aflopend contract staat de Europese top voor hem in de rij: het monstersalaris kan alleen door de absolute elite worden betaald, volgens La Gazzetta dello Sport hoopt Pep Guardiola op een hereniging. [a,https://t.co/swoLucmbh2,_blank,Zelf vertelde de Catalaan] dat hij hoopt dat Messi zijn carrière bij Barça afsluit. Naar verluidt hebben ook Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain interesse. Het mooiste gerucht komt echter vanuit Turijn: Juventus zou hem samen willen laten spelen met, jawel: Cristiano Ronaldo!

Welke spits haalt Barça alsnog?

Door een speciale regel zou Eric Abidal alsnog een spits naar Camp Nou kunnen halen. Vanwege de blessure komt Barça in aanmerking voor dispensatie, mits de club kan aantonen dat Ousmane Dembele minimaal vijf maanden geblesseerd is. Zodra de bond alle seinen op groen zet, kan Barcelona overgaan tot actie. Abidal zal zijn lijstje klaar hebben liggen. In de Spaanse media kwamen verschillende namen voorbij: Jaime Mata, Angel Rodriguez (beiden Getafe), Cristhian Stuani (Girona), Willian José (Real Sociedad), Carlos Bacca (Villarreal), Rodrigo, Kevin Gameiro (beiden Valencia), Lucas Perez (Alaves), en Loren Moron (Real Betis). Voor Barcelona zal de komst in elk geval een doekje voor het bloeden zijn. Omdat een nieuwe aanvaller alleen maar in La Liga mag spelen, blijft Barcelona in de Champions League met de problemen zitten.

{image[336328][right-half][]}Gosens

Robin Gosens is hot: de vleugelverdediger presteert uitstekend bij Atalanta Bergamo en gaat over de tong in Italië. FCInterNews.it meldt dat de back serieus op het lijstje staat bij Antonio Conte, omdat hij perfect in het systeem past van de Italiaanse coach. Naar verluidt moet hij zo'n dertig miljoen euro kosten, waarmee Atalanta Bergamo bovendien een forse winst maakt. In de wandelgangen wordt ook Chelsea genoemd als geïnteresseerde, maar de betrouwbaarheid van de geruchten is laag. Zeker is wel dat Gosens een goede indruk maakt en zich in de kijker speelt. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361728/gosens-wil-ooit-voor-schalke-04-spelen-als-ze-bellen-ga-ik/,_blank,Al gaat ie zelf het liefst naar Schalke 04 in de toekomst…]

Chelsea shopt bij Ajax

Er wordt genoeg gespeculeerd over de zomerse leegloop bij Ajax, maar voor afgelopen week kwamen er twee serieuzere geruchten uit Londen, waar Chelsea wil toeslaan. Volgens The Standard wil Frank Lampard dolgraag Hakim Ziyech naar Chelsea halen, omdat hij in hem een van de architecten ziet van 'het nieuwe Chelsea'. Daarnaast meldde Goal dat ook André Onana een serieuze kanshebber is voor een transfer naar The Blues, aangezien men niet tevreden is over de peperdure Kepa Arrizabalaga – die zijn basisplaats verloor. Al is volgens The Daily Mail ook Tottenham Hotspur in de markt voor de doelman van Ajax…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen