Vertonghen emotioneel: "Had niks met zijn toekomst te maken"

7 februari 2020, 10:06

Jan Vertonghen baarde deze week opzien door na zijn wissel tegen Southampton (3-2) zichtbaar geëmotioneerd plaatst te nemen op de bank bij Tottenham Hotspur. Het zorgde voor onrust in Engeland, maar volgens Tom de Mul zijn er geen redenen voor grote zorgen. De zaakwaarnemer van de verdediger vindt het allemaal wat overdreven.

Het feit dat José Mourinho hem zo vroeg wisselde hakte erin bij de oud-Ajacied. "Vertonghen zat ermee in maar het gaat al veel beter", zegt zaakwaarnemer De Mul tegen Het Laatste Nieuws. "Dit had niks met zijn toekomst te maken. Het is in mijn ogen wat te groot gemaakt. Jan was gewoon teleurgesteld op het moment van zijn vervanging. Over zijn prestatie, over die van het team. Hij wil nog mooie resultaten halen met Spurs na een moeilijke start. Een Europa League- of een Champions League-ticket, of in dit geval de FA Cup winnen. Hij is 32, maar hij is nog zo ambitieus. Hij wil nog zoveel. Het EK is bijvoorbeeld een superprioriteit. Dat is het knappe aan hem. Hij wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau spelen in een topcompetitie, niet uitbuiken. Hij heeft nog enorm veel honger."

De Mul vindt het dan ook niet erg dat Vertonghen zijn emoties liet zien. "Jan kan dat moeilijk verbergen, maar zo is hij nu eenmaal." Volgens De Mul, eveneens oud-Ajacied, betekent het niet dat hij wil vertrekken. De verdediger beschikt over een aflopend contract. "Hij is nog altijd supergelukkig bij Tottenham en voelt zich uitstekend in Londen. Jan heeft er zijn leven uitgebouwd. Er is geen sprake van dat hij het op zijn beloop laat. Hij heeft enorm veel respect voor Tottenham. En anderzijds stelt Tottenham zich erg respectvol op naar ons. Dat is logisch na bijna acht jaar. Er is een band."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen