Idrissi kreeg geen Feyenoord-contract: "Was een andere speler"

7 februari 2020, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Oussama Idrissi heeft de ontmoeting met Feyenoord zondag een speciale lading, omdat hij jarenlang voor de Rotterdammers speelde. De aanvaller van AZ werd na de jeugdteams weggestuurd omdat er weinig perspectief was, weet Roy Makaay nog. De oud-spits was zijn trainer in de A1.

Idrissi is dit seizoen smaakmaker van AZ, maar was destijds nog lang niet op dat niveau. "Hij was toen een andere voetballer dan hij nu is", zegt Makaay tegen De Telegraaf. "Oussi kon al heel goed voetballen, maar hij was meer van de trucjes. En de trukendoos ging niet altijd op het juiste moment open. Ik vond dat hij zakelijker moest spelen en dat vertelde ik hem dan ook."

Makaay werkte twee jaar met Idrissi en zag dat de Marokkaan overtuigd was van eigen kunnen. "Hij was enerzijds leergierig, maar we hadden ook nog wel eens een flinke discussie over zijn positie. Hij speelde graag in een vrije rol, maar in mijn ogen had hij op de flanken een grotere slagingskans om het betaald voetbal te halen. Oussi heeft een goede passeeractie en een voorzet in huis, is creatief en beschikt over scorend vermogen. Die kwaliteiten laat hij nu wekelijks zien. AZ is zeker niet zijn eindstation."

Ondanks dat Idrissi aardige dingen liet zien bij Feyenoord, werd in 2015 duidelijk dat hij niet in aanmerking kwam voor een verbintenis. "We hadden op dat moment geen tweede elftal. Althans: er was wel een tweede elftal, maar dat speelde alleen wedstrijden maar trainde niet. De technisch directeur (Martin van Geel, red.) moest een afweging maken of Oussama goed genoeg was voor het eerste elftal. Het luidde helaas zijn vertrek in bij Feyenoord, maar ik vind het mooi om te zien dat hij het nu via een omweg zo goed doet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen