Boadu kritische topscorer: "Rendement kan omhoog"

7 februari 2020, 08:38   Bijgewerkt: 7 februari 2020, 08:47

Myron Boadu is net als veel ploeggenoten van AZ bezig aan een sterk seizoen. De aanvalsleider is met dertien goals topscorer van de Eredivisie en staat in alle competities al op negentien treffers. Daar komen nog eens elf assists bij. Toch vindt de jonge aanvaller dat het beter kan.

De negentienjarige aanvaller zegt tegen Voetbal International dat hij weinig waarde hecht aan de bovenste plaats op de topscorerslijst. "Het is mooi dat ik nu topscorer ben, maar ik ben het liever aan het eind van het seizoen", zegt de spits. "Mijn rendement kan nog verder omhoog. Ik denk dat ik nu op achttien goals had kunnen staan. Het lukt geen enkele spits echt iedere kans te benutten, maar sommige van mijn gemiste kansen dit seizoen hadden er best in gemogen. Het kan altijd beter."

Wat opvalt is dat Boadu met mede-aanvallers Calvin Stengs en Oussama Idrissi een uitstekende connectie heeft. "We voelen elkaar goed aan", zegt Boadu. "Ik hoef maar naar Calvin of Oussama te kijken en dan weet ik wat ze gaan doen. We reageren op elkaars bewegingen en loopacties. En dat geldt niet alleen voor ons in de voorhoede. Oussama en Owen Wijndal hebben diezelfde klik in het veld, op rechts hebben Calvin en Jonas Svensson dat, Dani de Wit heeft het met de spelers om hem heen. Dat maakt ons lastig te bespelen. Als Fredrik Midtsjø bijvoorbeeld Calvin of Oussama inspeelt, weet ik wat er daarna gaat gebeuren. Dat is heerlijk voetballen."

AZ krijgt zondag weer de kans om het te laten zien in een topwedstrijd, aangezien Feyenoord dan op bezoek komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen