Koopmeiners: "Als topsporter kijk je alleen maar naar boven"

7 februari 2020, 07:59

Voor AZ staat er zondag een belangrijke wedstrijd op het menu in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. De Alkmaarders spelen thuis tegen Feyenoord, dat bezig is aan een ijzersterke reeks. Captain Teun Koopmeiners kijkt ernaar uit.

AZ staat tweede met drie punten minder dan Ajax. De Alkmaarders hebben de koppositie nog niet uit het hoofd gezet. "We weten hoe hard we ervoor hebben moeten werken. Alleen moet er eigenlijk nog een schepje bovenop, want we stonden niet bovenaan na de eerste seizoenshelft", vertelt hij aan de NOS. "Je bent topsporter, je kijkt alleen maar naar boven. Dat moeten we als team blijven doen. We kunnen wel naar beneden kijken, naar Feyenoord, maar dat heeft niet zo veel zin." Feyenoord heeft zeven punten minder dan AZ en staat derde.

Het belangrijkste voor de Alkmaarders is dus om omhoog te kijken, vindt Koopmeiners. "Als speler wil je altijd prijzen pakken, sinds ik hier speel is dat mijn droom en ambitie." Overigens heeft de 21-jarige middenvelder dit seizoen tot dusver de meeste speelminuten gemaakt van de AZ-selectie. Hij had in alle 35 wedstrijden van dit voetbaljaar een basisplek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen