Gisteren gemist: Real én Barça uitgeschakeld in Copa del Rey

7 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 6 februari.

Ødegaard en Isak bezorgen Real Madrid pijnlijke avond

Real Sociedad heeft donderdagavond voor een daverende stunt gezorgd door in een doelpuntrijke wedstrijd Real Madrid uit de Copa del Rey te kegelen. De Baskische club won mede door doelpunten van Martin Ødegaard en Alexander Isak (twee keer) met 3-4 in Estadio Santiago Bernabéu. Daardoor meldt niet Real Madrid, maar Real Sociedad zich bij de laatste vier in het Spaanse bekertoernooi.

Uitschakeling in Copa del Rey vergroot crisis bij FC Barcelona

In navolging van Real Madrid is ook FC Barcelona donderdagavond gestrand in de kwartfinale van de Copa del Rey. De ontmoeting met Athletic de Bilbao stevende af op een strafschoppenreeks, tot Iñaki Williams in blessuretijd de 0-1 maakte. Alle vier verrassende halvefinalisten zijn nu bekend: naast Athletic de Bilbao zijn dat Granada, CD Mirandés en Real Sociedad.

Martens maakt langverwachte eerste goal sinds rentree

Lieke Martens heeft eindelijk weer een keer het net gevonden. De Oranje-international was donderdagavond in de halve finale van de Supercopa trefzeker namens FC Barcelona tegen Atlético Madrid. Mede door haar doelpunt won Barça met 2-3.

Hoedt plaatst zich met Royal Antwerp voor finale Croky Cup

Royal Antwerp heeft zich donderdagavond ten koste van KV Kortrijk geplaatst voor de finale van de Croky Cup, het Belgische bekertoernooi. Met Wesley Hoedt binnen de lijnen boekte de club uit Antwerpen een 0-1 overwinning. Lior Refaelov werd de matchwinnaar.

Miedema hoopt op mannelijke topspeler die uit de kast komt

Vivianne Miedema denkt dat homoseksualiteit in de voetballerij pas volledig geaccepteerd wordt als er een mannelijke topspeler uit de kast komt. Dat vertelt de Oranje-spits in een interview met de BBC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen