Uitschakeling in Copa del Rey vergroot crisis bij Barcelona

6 februari 2020, 23:00   Bijgewerkt: 7 februari 2020, 07:46

In navolging van Real Madrid is ook FC Barcelona donderdagavond gestrand in de kwartfinale van de Copa del Rey. De ontmoeting met Athletic de Bilbao stevende af op een strafschoppenreeks, tot Iñaki Williams in blessuretijd de 0-1 maakte. Alle vier verrassende halvefinalisten zijn nu bekend: naast Athletic de Bilbao zijn dat Granada, CD Mirandés en Real Sociedad.

Het was de afgelopen dagen behoorlijk onrustig bij FC Barcelona. Bijna uit het niets wankelde de positie van technisch directeur Eric Abidal. Hij gaf in een interview aan dat sommige spelers niet alles gaven onder de ontslagen trainer Ernesto Valverde, wat bij sterspeler Lionel Messi in het verkeerde keelgat schoot. Hij riep zijn voormalig teamgenoot tot verantwoording, met een kleine bestuurlijke crisis tot gevolg. Naar verluidt is de lucht tussen de twee inmiddels geklaardd.

De Argentijnse aanvaller stond donderdagavond gewoon op het veld in San Mamés. Vanaf het eerste sluitsignaal maakte hij een getergde indruk. Voorin werd hij vaak vergezeld door Frenkie de Jong, die als diepste middenvelder speelde. Af en toe was hij zelfs in de punt van de aanval terug te vinden. Op die positie kwam hij niet uit de verf. De Jong speelde een vrij onzichtbare wedstrijd, al kreeg hij halverwege de tweede helft wel een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn schot werd echter geblokt.

De kans van De Jong was zeker niet de eerste van de wedstrijd. Williams leek na tien minuten zelfs de score te openen, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Dat werd direct daarna bevestigd door de VAR. Na rust leek De Jong een penalty te verdienen, maar de dienstdoende arbiter oordeelde dat de Oranje-international te gemakkelijk naar de grond ging. Dat kostte De Jong een gele kaart.

Een paar minuten voor tijd had Lionel Messi Barça naar de halve finale moeten schieten. Na een steekpass van Arthur kreeg de Argentijn verreweg de grootste kans van de wedstrijd, maar hij schoot de bal tegen Athletic-doelman Unai Simón. Waar Barça niet scoorde, daar sloeg de thuisploeg vlak voor tijd wél toe. In blessuretijd toucheerde Williams een indraaiende voorzet, waarmee hij de 0-1 maakte.

De uitschakeling in de Copa del Rey betekent voor Barça een kans minder op een prijs. Eerder wisten de Catalanen geen beslag te leggen op de Super Cup. In de strijd om de Spaanse titel bezet Barça de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Real Madrid. In de achtste finale van de Champions League is binnenkort Napoli de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen