Ødegaard en Isak bezorgen Real Madrid pijnlijke avond

6 februari 2020, 20:58   Bijgewerkt: 6 februari 2020, 23:02

Real Sociedad heeft donderdagavond voor een daverende stunt gezorgd door in een doelpuntrijke wedstrijd Real Madrid uit de Copa del Rey te kegelen. De Baskische club won mede door doelpunten van Martin Ødegaard en Alexander Isak (twee keer) met 3-4 in Estadio Santiago Bernabéu. Daardoor meldt niet Real Madrid, maar Real Sociedad zich bij de laatste vier in het Spaanse bekertoernooi.

Voor Ødegaard betekende de ontmoeting met Real Madrid een tijdelijke terugkeer bij zijn eigenlijke werkgever. Real Madrid huurt de oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse voor twee seizoenen aan Real Sociedad, dat in de subtop van de Spaanse competitie meedraait. Uitgerekend de huurling opende donderdag halverwege de eerste helft de score. Hij schoot raak uit de rebound nadat Alphonse Aréola een inzet van Isak keerde.

De Zweedse spits, die vorig seizoen op huurbasis indruk maakte bij Willem II, kreeg daarna verscheidene mogelijkheden om zelf tot scoren te komen. Het vizier had hij voor rust echter niet op scherp staan. Dat was de tweede helft wel anders. Vlak na de theepauze scoorde hij na een prachtige steekpass van Ødegaard, maar dat doelpunt werd na inmenging van de VAR wegens buitenspel afgekeurd. Daarna sloeg hij nogmaals tweemaal toe. Deze goals telden wel.

De marge verdubbelde hij door met een knappe volley doelman Aréola te verschalken. Twee minuten later was hij weer trefzeker. Ditmaal streepte hij de bal in de kruising. Nadat Marcelo de spanning in de wedstrijd had teruggebracht door de 1-3 te scoren, sloegen de bezoekers voor een vierde keer toe. Isak stond met een lage voorzet aan de basis van het doelpunt, Mikel Merino drukte af.

De wedstrijd zat er daarna op voor Isak, die vervangen werd door Aihen Muñoz. Even daarvoor was Ødegaard - onder applaus van de aanhang van Real Madrid - ook naar de kant gehaald. De voormalige Eredivisie-sterren namen tevreden plaats op de bank, maar zagen hun team in de slotfase nog wel flnk onder druk staan. Eerst werd een doelpunt van Vinicius Junior afgekeurd vanwege buitenspel, daarna maakt Real Madrid via Rodrygo alsnog de 2-4. In blessuretijd volgde ook de 3-4 van Nacho en kreeg Sociedad-verdediger Andoni Gorosabel rood, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

De zege van Real Sociedad betekent de derde stunt in de kwartfinale van de Copa del Rey. Eerder wisten Granada tegen Valencia (2-1) en Mirandés tegen Valencia (4-2) ook al voor een verrassing te zorgen. Athletic Bilbao en FC Barcelona strijden later op de donderdag voor het laatste ticket voor de halve finale.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!