SC Cambuur op promotiekoers: "Alleen de wedstrijd winnen telt"

6 februari 2020, 19:43   Bijgewerkt: 6 februari 2020, 23:39

Promotie naar de Eredivisie komt met de week dichterbij voor SC Cambuur. De Leeuwarders gaan met twee punten voorsprong op nummer drie FC Volendam aan kop in de Eerste Divisie. Vrijdag is MVV de tegenstander. Een wedstrijd die gewonnen móét worden, vindt trainer Henk de Jong.

Met MVV treft Cambuur een club in crisis. De Limburgers bezetten de vijftiende plaats in de Eerste Divisie. "Ik denk dat ze zich gaan terugtrekken op eigen helft. Tegenstanders bedenken tegen ons continu een ander plan en het is aan ons om daar wat op te verzinnen. Aan de andere kant telt er voor ons maar één doel morgenavond, en dat is die wedstrijd winnen", benadrukt de trainer op de clubsite.

De Leeuwarders versterkten zich onlangs met Milan van Ewijk en George McEachran, die van respectievelijk ADO Den Haag en Chelsea gehuurd worden. Eerstgenoemde maakt tegen MVV zijn debuut. "Ik vind dat als we spelers halen, we ze ook moeten laten spelen. George McEachran geven we iets langer de tijd om te wennen aan onze speelstijl en daarom neemt hij plaats op de bank."

De nummers één en twee van de Eerste Divisie promoveren aan het einde van het seizoen direct naar de Eredivisie. Naast FC Volendam hijgt ook nummer vier De Graafschap (vier punten) de Leeuwarders in de nek. Jong Ajax staat tweede, maar kan niet promoveren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen