Van Wolfswinkel krijgt maanden na hersenoperatie goed nieuws

6 februari 2020, 17:12   Bijgewerkt: 6 februari 2020, 21:57

Ricky van Wolfswinkel kan binnenkort zijn rentree maken bij FC Basel. De 31-jarige spits groen licht gekregen om volledig mee te trainen en geselecteerd te worden voor wedstrijden. Vijf maanden geleden werd Van Wolfswinkel geopereerd aan een hersenaneurysma.

Midden-augustus werd - per toeval - een hersenaneurysma bij Van Wolfswinkel ontdekt. Dat gebeurde nadat de spits in het Champions League-kwalificatieduel met LASK Linz een hersenschudding opliep. De aneurysma en hersenschudding hadden niets met elkaar te maken. "Achteraf gezien was de botsing mijn grootste geluk", zei hij tegen Blick. Knapt een hersenaneurysma, dan veroorzaakt dit vaak ernstige hersenschade en is er zelfs een kans op overlijden.

In december keerde Van Wolfswinkel terug op het trainingsveld. Fysiek contact of kopballen moest de aanvaller echter vermijden. Een maand later kon hij nog altijd geen datum voor zijn rentree prikken. "Misschien kan ik in februari weer spelen, misschien over een paar maanden. Niemand weet het", zei hij destijds.

Nu mag Van Wolfswinkel na maanden herstel weer zonder beperkingen trainen. Hij zou in theorie komend weekend tegen FC Zürich zijn rentree kunnen maken, maar dat duel komt mogelijk nog te vroeg voor de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen