Ultee bijt van zich af: "Wat bij NAC gebeurt veel zorgwekkender"

6 februari 2020, 16:01   Bijgewerkt: 6 februari 2020, 16:08

Sjors Ultee meent dat belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de KNVB vooral moet kijken naar wat bij NAC Breda gebeurt. De trainer van Fortuna Sittard vindt dat Willem Weijs aan de kant is geschoven en noemt dat zorgwekkend.

Ultee doet die uitspraken tegenover FOX Sports naar aanleiding van kritiek vanuit het CBV op de trainersconstructie in Sittard. Het orgaan heeft daar bedenkingen bij. Ultee is, op papier, de hoofdtrainer en Kevin Hofland is zijn assistent. In de praktijk lijken de rollen echter vaak omgedraaid.

Lees ook: belangenvereniging CBV uit kritiek op trainersconstructie Fortuna

"Het zal best een keer zijn dat Kevin iets meer coacht. Op trainingen is het ook wisselend. Dat verandert niet. Wij leveren prima werk. Het moet niet gaan om deze situatie", verdedigt Ultee zich. "Wat bij NAC gebeurt is veel zorgwekkender. Weijs wordt opeens aan de kant geschoven. Daar moeten ze zich veel meer druk om maken, dan om een paar trainers die thuis zitten, het vervelend vinden dat wij zo werken en daarover een klacht indienen."

Weijs was sinds het ontslag van Ruud Brood interim-trainer van NAC. Deze week werd Peter Hyballa aangesteld als definitieve opvolger van Brood en wordt Weijs voor Jong NAC gezet. Een functie in de staf van Hyballa heeft Weijs niet. "Hij wordt totaal aan de kant geschoven. Jong NAC bestaat amper", aldus Ultee.

Om zulke situaties te voorkomen, heeft Ultee een oplossing. "Alle trainers bij het eerste elftal moeten het hoogste diploma hebben. Dan ben je klaar met het gezeur. Bij ons is het probleem niet zozeer dat Kevin of ik een goede trainer ben. Het gaat puur om het diploma. Dat vind ik een trieste discussie. Natuurlijk heeft een diploma waarde, maar het zou heel slecht zijn als het daar puur om gaat en niet om de kwaliteiten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen