Kerk zou in zomer graag vervolgstap willen maken

6 februari 2020, 08:59

Voor FC Utrecht-smaakmaker Gyrano Kerk behoort een zomerse transfer tot de mogelijkheden. De Engelse competitie is een grote droom van hem. "De manier van spelen past bij mij, misschien dat dat de reden is dat daar mijn voorkeur ligt", aldus de 24-jarige aanvaller.

"Het is op dit moment niet zo dat ik heel wilde dromen heb of zo. Natuurlijk wil ik ooit een vervolgstap maken", zegt Kerk, die tot medio 2023 vastligt bij Utrecht, tegen het Algemeen Dagblad. "Als dat in de zomer kan en alle partijen zijn blij met wat er komt, dan zou ik wel graag die stap willen maken."

Voor Utrecht is Kerk van onschatbare waarde. Dat werd afgelopen weekend duidelijk tegen VVV-Venlo (1-1), toen hij vanwege een teenblessure verstek moest laten gaan en Utrecht matig voor de dag kwam. Komende zondag tegen Ajax keert Kerk weer terug. Tot aan het duel met VVV was Kerk bij 33 procent (acht doelpunten, zes assists) van de Utrechtse doelpunten betrokken.

"Dat zijn geen slechte cijfers, nee. Een mooie statistiek. Ik wist het zelf niet eens. Dat ik in mijn rendement een stap heb gezet, merk ik wel. Ik maakte vorig seizoen in totaal negen doelpunten, nu heb ik al acht goals in de competitie en één in de Europa League. Ik heb dus een half seizoen nodig gehad om mijn record van vorig jaar te breken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen