Van der Sar: "Pijnlijke bevestiging cruciale fouten"

6 februari 2020, 08:14   Bijgewerkt: 6 februari 2020, 09:01

Dat internationale toparbiters onderstrepen dat Ajax op Stamford Bridge is bestolen, vindt Edwin van de Sar. Tijdens een winterse scheidsrechtersbijeenkomst van de UEFA op Mallorca werd duidelijk dat Joël Veltman geen rood had mogen krijgen en de strafschop voor Chelsea onverdiend was.

"Het is goed dat ze met elkaar praktijkzaken bespreken en beoordelen. Onze spelers en trainers doen dat ook met gespeelde Ajax-wedstrijden", laat de Ajax-directeur weten aan De Telegraaf, dat de bevindingen op Mallorca vandaag (donderdag) publiceerde. "Aan de andere kant is het pijnlijk voor ons als daar wordt bevestigd wat wij meteen al vermoedden, namelijk dat er cruciale fouten zijn gemaakt."

Lees meer: 'UEFA: Gianluca Rocchi blunderde met beslissingen tijdens Chelsea - Ajax'

Ajax legde eerder al schriftelijke vragen neer bij de UEFA. "Wij vroegen onder meer om de audiofragmenten tussen de VAR en de arbitrage op het veld én om de uitleg van de beslissingen. Zij verwezen in hun antwoord onder meer naar artikel 9 van de reglementen. Daarin staat dat scheidsrechterlijke beslissingen nadien niet meer door UEFA-instanties worden herzien. Maar dat vroegen we niet."

Het is volgens Van der Sar zinloos om alsnog actie te ondernemen. "Ik blijf erbij dat we het verdienden om in de Champions League te overwinteren. Niet alleen op basis van die wedstrijd in Londen, maar ook hoe we ons tegen de andere ploegen gemanifesteerd hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen