Dest geniet van strijd: "We ontlopen elkaar heel weinig"

6 februari 2020, 08:12

Bij Ajax zijn meerdere sterkhouders wel zeker van een vaste basisplaats, maar dat geldt niet voor de rechtsbacks uit de selectie. Zowel Sergino Dest als Noussair Mazraoui moet hard knokken om een plaats te krijgen in het elftal. Dest geniet van de concurrentiestrijd.

De negentienjarige rechtsback was zondag tegen PSV basisspeler, terwijl Mazraoui dat eerder tegen bijvoorbeeld Chelsea (uit) was. "Het is echt fiftyfifty", zegt trainer Erik ten Hag erover tegen De Telegraaf. De trainer geniet van de groei van Dest. "Een stormachtige ontwikkeling'', zegt de trainer. "Sergiño maakt een sterke groei door, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht.''.

Dest beseft dat hij en Mazraoui het elkaar lastig maken. "We ontlopen elkaar heel weinig, het is een goede strijd waarin je als speler vooral het beste in jezelf omhoog moet halen. Ik moet gefocust blijven, hard trainen en goede wedstrijden spelen. Dat is het allerbelangrijkste en de enige manier om speelminuten af te dwingen.''

Dest speelde dit seizoen tot dusver zestien competitieduels, terwijl de teller van de Marokkaan op dertien optredens staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen