Vormer met Brugge naar bekerfinale, korte invalbeurt Strootman

Vormer met Brugge naar bekerfinale, korte invalbeurt Strootman

5 februari 2020 – Club Brugge is nog altijd in de race voor de dubbel. Woensdagavond bereikte de club van middenvelder Ruud Vormer de finale van het Belgische bekertoernooi door Zulte Waregem met 1-2 te verslaan. De heenwedstrijd in het Jan Breydel Stadion was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Kevin Strootman kwam bij Olympique Marseille in actie, al kreeg hij wederom weinig speeltijd. De Zuid-Franse ploeg boekte een belangrijke 0-2 zege bij Saint-Étienne.Zulte Waregem - Club Brugge 1-2
Het publiek in Waregem werd een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Club Brugge kwam aan het begin van de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Brandon Mechele, waarna Zulte Waregem via Dimitri Oberlin langszij kwam. De wedstrijd stevende af op een verlenging, tot de achttienjarige Charles De Ketelaere een paar minuten voor tijd toesloeg. Hij maakte de 1-2 en schoot Club Brugge zo naar de bekerfinale.

Saint-Étienne - Olympique Marseille 0-2
Voor de vierde keer in vijf wedstrijden kwam Kevin Strootman als late invaller in actie bij Olympique Marseille. Hij werd tegen Saint-Étienne na 89 minuten ingebracht door trainer André Villas-Boas. De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. Dimtri Payet had de bezoekers na zeven minuten met een fraai doelpunt op voorsprong gezet, Nemanja Radonjic besliste vlak voor Strootmans invalbeurt de wedstrijd door de 0-2 te scoren. Marseille heeft door de zege de tweede plaats in de Ligue 1 steviger in handen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020

  3. vrijdag 3 april 2020