Schreuder kan kunststukje niet herhalen tegen Bayern

5 februari 2020, 22:54

1899 Hoffenheim is er woensdagavond niet in geslaagd te stunten in de DFB-Pokal. Op bezoek bij Bayern München ging de formatie van trainer Alfred Schreuder met 4-3 onderuit. Hoffenheim kwam vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Der Rekordmeister.

Door een eigen doelpunt van Jérôme Boateng namen de bezoekers na acht minuten de leiding. Daarmee groeide het geloof bij Hoffenheim om voor de voor de tweede keer dit seizoen te stunten bij Bayern München. Begin oktober, toen de teams elkaar in competitieverband ontmoetten, won de equipe van Schreuder door een dubbelslag van Sargis Adamyan met 1-2.

Kort na de eigen goal van Boateng stelde Bayern München echter orde zaken. Thomas Müller was de gevierde man bij de gelijkmaker, maar de 1-1 kwam op naam van Hoffenheim-verdediger Benjamin Hübner. Zeven minuten sloeg Müller alsnog zelf toe. Op aangeven van David Alaba prikte de routinier de 2-1 binnen. Nog voor rust sloeg Bayern voor de derde keer toe. Na een miscommunicatie tussen Philipp Pentke en Benjamin Hübner kon Robert Lewandowski zijn 34ste (!) doelpunt van het seizoen maken.

Hoffenheim liet zich niet uit het veld slaan en ging in het tweede bedrijf op jacht naar de aansluitingstreffer. Die maakten de bezoekers zelfs via Hübner, maar zijn goal werd na inmenging van de VAR wegens hands afgekeurd. Lewandowski besliste vervolgens de wedstrijd door zijn tweede van de avond een daarmee de 4-1 te maken. Nadat Joshua Zirkzee als invaller binnen de lijnen was gekomen, sloeg Munas Dabbur namens Hoffenheim nog tweemaal toe. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.

Bayern komt op 3 maart weer in actie in de DFB-Pokal. Wie dan de tegenstander is, moet nog uit de loting blijken. Door de uitschakeling van Borussia Dortmund en RB Leipzig is Bayern de grote favoriet om het bekertoernooi te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen