Bosz met Bayer Leverkusen naar laatste acht DFB-Pokal

5 februari 2020, 20:26

Bayer Leverkusen heeft zich woensdagavond ten koste van VfB Stuttgart geplaatst voor de kwartfinale van de DFB-Pokal. Voor eigen publiek was de ploeg van trainer Peter Bosz met 2-1 te sterk voor de nummer drie van de 2. Bundesliga. Daley Sinkgraven deed bijna de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg. Een paar minuten voor tijd werd hij gewisseld.

In navolging van Eintracht Frankfurt, Fortuna Düsseldorf, Schalke 04 en Werder Bremen kon Bayer Leverkusen zich op eigen terrein plaatsen voor de laatste acht van het bekertoernooi. Met Stuttgart, dat vorig seizoen uit de hoogste Duitse voetbaldivisie degradeerde, had Die Werkself niet ongunstig geloot.

Toch duurde het lang voordat Leverkusen op voorsprong kwam in de eigen BayArena. Pas na zeventig minuten nam de ploeg van Bosz de leiding. Fabian Bredlow zette met een eigen doelpunt de 1-0 op het scorebord. In een poging de bal weg te boksen, werkte de doelman de bal op ongelukkige wijze over de doellijn. Lucas Alario verdubbelde zeven minuten voor tijd de marge en leek de wedstrijd daarmee te beslissen, maar Stuttgart kwam via Silas Wamangituka bijna direct terug tot 2-1. Een tweede doelpunt zat er echter niet in voor de bezoekers.

Overige uitslag:

SC Verl - Union Berlin 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen