Belangenvereniging CBV uit kritiek op trainersconstructie Fortuna

5 februari 2020, 19:40

Mario Captein, directeur van belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), heeft zijn bedenkingen bij de trainersconstructie bij Fortuna Sittard. Sjors Ultee is, op papier, de hoofdtrainer en Kevin Hofland is zijn assistent. In de praktijk lijken de rollen echter vaak omgedraaid.

"De media toespreken is één aspect dat een hoofdtrainer wat ons betreft niet mag uitbesteden aan zijn assistenten", doelt Captein op het feit dat Ultee na de wedstrijden voor de televisiecamera's verschijnt. "Het coachen tijdens wedstrijden is een ander onderdeel dat alleen de eindverantwoordelijke mag doen. Dat eerste leven ze bij Fortuna prima na. Dat laatste niet."

Aan het begin van het seizoen zag de baas van de CBV Ultee nog 'zijn rol pakken'. "Het is echt niet zo dat we als CBV met een stopwatch zitten te turven hoe vaak iemand uit zijn dug-out komt. Maar je kunt er niet omheen dat de situatie in de loop van dit seizoen veranderd is. Waar Ultee tijdens de eerste wedstrijden nog grotendeels de coaching op zich nam, is het nu voornamelijk Hofland die dat doet. Ongewenst, vinden wij, aangezien dit de taak van de hoofdtrainer is."

Fortuna Sittard is zich van geen kwaad bewust. "Sjors Ultee is onze hoofdtrainer, punt", reageert technisch manager Sjoerd Ars. "De ene keer zal Kevin wat vaker coachen voor zijn dug-out, de andere keer Sjors. Soms leidt Kevin een training, dan weer Sjors of Kristof Aelbrecht, onze tweede assistent, die de hoogste trainerscursus binnenkort afrondt. Zoals het elftal op het veld een team is, is de technische staf dat ook. De trainers werken bij ons op basis van gelijkwaardigheid. En uiteindelijk is Ultee degene die knopen doorhakt."

Bij de KNVB houdt men de situatie in Sittard scherp in de gaten. "Mocht er een moment komen waarop Fortuna Sittard zich overduidelijk niet aan de regels houdt, zal de situatie worden voorgelegd aan de onafhankelijke aanklager."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen