Cocu treft Man United in FA Cup: "Ze spelen geen slecht voetbal"

Cocu treft Man United in FA Cup: "Ze spelen geen slecht voetbal"

5 februari 2020 – Door Northampton Town met 4-2 te verslaan plaatste Derby County zich dinsdagavond voor de volgende ronde van de FA Cup. In de achtste finales zullen The Rams het opnemen tegen Manchester United, een ontmoeting waar Phillip Cocu enorm naar uitkijkt. "Het is een geweldige wedstrijd en voor ons de reden dat we zo blij zijn dat we de vijfde ronde hebben bereikt", aldus de Nederlandse coach.

Omdat de loting voor de achtste finale plaatsvond vóór de replay tegen Northampton Town, wist Derby County al dat in de volgende ronde Manchester United de tegenstander zou zijn. "United heeft niet alleen een grote naam in de mondiale voetbalwereld, maar ze hebben ook geweldige spelers, spelen zeer goed voetbal en domineren wedstrijden", steekt Cocu de loftrompet op de website van Derby County.

Manchester United maakt een vrij teleurstellend seizoen door en staat slechts zevende in de Premier League. "Iedereen verwachtte dat ze hoger zouden staan, maar dat betekent niet dat ze slecht voetbal spelen. United heeft een heel sterk team, maar we zullen er alles aan doen om te zorgen voor een geweldige wedstrijd en sfeer hier op Pride Park."

Voor Wayne Rooney, assistent en speler bij Derby County, is het duel met United extra bijzonder. Hij speelde immers jaren voor The Reds Devils. "Het wordt speciaal voor hem, maar ik weet zeker dat hij er klaar voor is om het op te nemen tegen zijn oude club."

gerelateerd