Feyenoord
1 – 1
RKC Waalwijk

Özyakup geniet na: "Die goal betekende nog veel meer dan dat"

Özyakup geniet na: "Die goal betekende nog veel meer dan dat"

5 februari 2020 – Het Feyenoord-debuut van Oguzhan Özyakup zal in Rotterdam niet snel vergeten worden. Al na anderhalve minuut was de van Besiktas gehuurde middenvelder zaterdag trefzeker tegen FC Emmen. Daarmee werd hij de snelst scorende Feyenoord-debutant in de clubhistorie. "Zo'n statistiek is een eer en heel leuk, maar die goal betekende voor mij nog veel meer dan dat", vertelt hij.

Het doelpunt werkte bevrijdend voor Özyakup, die het de voorbije maanden moeilijk had bij zijn Turkse werkgever. "Ik ben een emotionele jongen en heb een zware periode achter de rug", legt hij uit aan Feyenoord TV. "Voor mij was dit mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie en ik had na lange tijd weer gezonde spanning. Dat alles zo uitpakte, was echt een opluchting. Ik weet nog perfect hoe het ging en het voelde heerlijk."

Zijn eerste week bij Feyenoord bevalt Özyakup uitstekend. "Dit is een heel warm team, waar je als nieuwe jongen makkelijk in komt. Daar dragen de goede resultaten van de afgelopen tijd natuurlijk ook aan bij", doelt hij op de ongeslagen reeks in de Eredivisie sinds eind oktober. "Dit team is hongerig, we willen meer. We moeten de wedstrijd van zondag in elk geval beginnen om te winnen. Dat kan zeker, dat heeft dit team al laten zien."

gerelateerd