Setien staat middenin Barcelona-storm: "Ik heb Messi zien lachen"

5 februari 2020, 15:50

Quique Setién houdt zich afzijdig in de crisis van FC Barcelona. De trainer wil zich richten op het bekerduel van donderdag met Athletic de Bilbao. "Zaken die niet over voetbal gaan, interesseren mij niet", zegt Setién op de persconferentie daags voor de wedstrijd in Baskenland.

Na de publieke botsing tussen Lionel Messi en technisch directeur Eric Abidal is het alarmfase één binnen de stadionmuren van Camp Nou. Vandaag nog zou voorzitter Josep Bartomeu een spoedberaad hebben belegd met Abidal, die moet vrezen voor zijn baan. Ondertussen moet Setién zijn elftal zien voor te bereiden op de kwartfinale in de Copa del Rey.

Lees meer: Barça staat in lichterlaaie: wat schrijven de Spaanse kranten?

"De meeste dingen hebben geen invloed op mij. Ik wil ook dat het mijn spelers niet beïnvloedt. We hebben erover gesproken", zegt Setién. "Waar het mij om draait is voetbal. Al het andere zijn situaties waar ik geen controle over heb en waar ik ook geen tijd aan verspil. We proberen ons niet te laten beïnvloeden door wat om ons heen gebeurt. Het enige wat mij interesseert is mijn spelers goed voorbereiden. Ik focus mij op zaken waar ik controle over heb."

Volgens Setién gaat het met Messi ook goed. "Ik heb hem zien lachen, hij vindt het heerlijk om te trainen."

Lees ook: FC Barcelona mag alsnog aanvaller halen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen