Eriksen voelde zich het 'zwarte schaap' van Tottenham Hotspur

5 februari 2020, 14:15

Christian Eriksen voelde zich de laatste maanden verstoten bij Tottenham Hotspur. Sinds hij zijn vertrekwens kenbaar maakte, verslechterde de relatie met de fans. Eind vorig seizoen weigerde de oud-Ajacied contractverlenging en gaf hij aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Die vond Eriksen vorige maand bij Internazionale, waarvoor hij al twee keer in actie kwam.

Eriksen wilde afgelopen zomer vooral eerlijk zijn. "Ik wilde mij niet verbergen, zoals veel spelers doen", zegt de 27-jarige middenvelder tegen BBC. Daarvan ondervond hij wel de consequenties. "Ik kreeg de schuld van veel dingen, ik was de slechterik. Als je nog een kort contract hebt, ben jij het zwarte schaap. Maar ik vond dat ik eerlijk moest zijn. Ik wilde het hardop zeggen."

Dat Eriksen nu daadwerkelijk vertrokken is uit Engeland, doet hem goed. "Ja, het was de afgelopen jaren erg hectisch. Na mijn uitspraken ging het ook nog eens telkens over wanneer ik zou vertrekken. Iedere wedstrijd hetzelfde. Voor mij is het goed om in een nieuwe omgeving te zijn, hier kan ik opnieuw beginnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen